Tel: 01 548 32 00
E-pošta: grafik@grafik.si
DomovPišite namNačrt spletnega mesta
| | | | |
Novice
Grafični proizvodi
Obnova tiskarskih valjev
Mešanje barv
Odpadlna embalaža
Varnostni listi
Certifikati
Prijava na novice

Arhiv novic

Novice

Po proizvajalcih
Za pripravo
Za tisk
Za dodelavo
Programska oprema
1.10.2018 | Predstavljamo vam novo zastopstvo: X-Rite

Podjetje X-Rite je bilo ustanovljeno leta 1958 s sedežem v Grand Rapids, Michingan. Je vodilno globalno podjetje na področju barvnega upravljanja, ki ponuja širok izbor strojnih in programskih rešitev za merjenje barv v tiskarski in embalažni industriji, papirni industriji (I.) ter ostalih industrijah, kot so avtomobilska, tekstilna, pohištvena in mnoge druge (II.)

Vaša povpraševanja pričakujemo na jon.jordan@grafik.si ali tel. št. 040/649 039

I. TISK IN EMBALAŽA: z razširitvijo izbora materialov, barv in tehnologij je postalo barvno upravljanje pravi izziv. X-Rite ponuja naprave in programsko opremo, ki omogoči natančno in konsistentno merjenje barv, ne glede na tehniko tiska. PAPIRNA INDUSTRIJA: izbor naprav za nadzor barve v realnem času. Ponudba naprav, ki delujejo samostojno, ali pa so del sistema za procesno kontrolo na strojih.
 
NAPRAVE ZA MERJENJE BARV
X-Rite ponuja širok izbor vrhunskih spektrofotometrov, ki natančno vrednotijo ter računajo barvne razlike med vzorci barv. Poleg tega nam omogočajo ustvarjanje barvnih profilov za druge naprave (tiskalniki, zasloni). Izdelujejo namizne in ročne spektrofotometre. Poleg tega so na voljo tudi skenirni sistemi za tiskarske stroje različnih proizvajalcev, s katerimi močno pohitrimo proizvodnjo, saj namesto individualnega merjenja barv v eni potezi izmerimo vse barve.

eXact: spektrofotometri in denzitometri iz družine eXact so instrumenti za vrednotenje barv v tisku in embalažni industriji. Namenjeni so merjenju barv na papirju, kartonu, filmu, foliji in drugih substratih. So enostavni za uporabo, saj jih odlikuje velik zaslon, ki je občutljiv na dotik. 
Več na:
https://www.xrite.com/categories/portable-spectrophotometers/exact-family

IntelliTrax2: sistem, ki skenira barvna polja v nekaj sekundah. Idealno orodje za barvno upravljanje v tiskarnah, kjer je pomembna hitrost proizvodnje. 
Več na:
https://www.xrite.com/categories/scanning-instruments/intellitrax2 

EasyTrax: polavtomatski sistem za skeniranje barvnih polj, ki omogoča individualno merjenje barv kjerkoli na tiskarski poli. 
Več na: https://www.xrite.com/categories/scanning-instruments/easytrax 

ERX30: namizni, laboratorijski spektrofotometer, z merilno geometrijo 45°/0° in nastavljivim UV deležem, namenjen nadzoru kakovosti v papirni industriji. 
Več na: https://www.xrite.com/categories/inline-measurement/erx30  

PROGRAMSKA OPREMA
 X-Rite ponuja širok izbor programske opreme, s katero lahko formuliramo in nadziramo kakovost barve, v vseh korakih delokroga. 
Več na: https://www.xrite.com/categories/formulation-and-quality-assurance-software

InkFormulation: programsko orodje, namenjeno mešalnicam, ki omogoča hitro, natančno in konsistentno formulacijo barv za ofsetni, flekso, globoki in propustni tisk. 
Več na: https://www.xrite.com/categories/formulation-and-quality-assurance-software/inkformulation-software 

ColorCert Suite: procesi v sodobni grafični industriji vključujejo veliko število različnih naprav in procesov, zato postaja zagotavljanje kvalitetnega barvnega upravljanja vse večji izziv. ColorCert Suite poenostavi barvno komunikacijo med napravami, ki vključene v delokrog. Omogoča nam, da kreiramo delovne naloge, določimo svoja merila in tolerance, ter spremljanje rezultatov merjenja na zelo enostaven in hiter način. 
Več na: https://www.xrite.com/categories/formulation-and-quality-assurance-software/colorcert 

Color iMatch: programsko orodje, namenjeno formulaciji barv za barvno, plastično in tekstilno industrijo. Omogoča hitro in natančno barvno analizo in formulacijo za raznolike načine apliciranja. 
Več na: https://www.xrite.com/industry-solutions  


II. OSTALE INDUSTRIJE IN PODROČJA UPORABE

X-Rite je vsestransko podjetje, ki služi vsem industrijam, kjer je pomemben nadzor nad barvami izdelkov. Tako lahko natančno merimo barve različnih materialov, kot so plastika, kovina, tekstil, film in drugo. X-rite rešitve za barvno upravljanje so tako postale nenadomestljivi del avtomobilske, tekstilne, pohištvene in mnogih drugih industrij. 
Več na: https://www.xrite.com/industry-solutions 

Ci6x: prenosni spektrofotometeri, ki omogočajo merjenje barv na reflektivnih (npr. kovina, plastika) in neravnih (npr. tekstil) površinah. Naprava lahko hrani do 4000 referenc, s pomočjo katerih hitro in enostavno merimo barvne razlike. 
Več na: http://www.xrite.com/categories/portable-spectrophotometers/ci6x-family  

Ci7x00
: namizni spektrofotometer za barvno vrednotenje različnih materialov, namenjen mnogo različnim industrijskim panogam. S pomočjo kalibriranih UV filtrov meri napredne optične osvetljevalce, uporabljene v papirni, tekstilni, plastični in drugi industriji. 
Več
na: https://www.xrite.com/categories/benchtop-spectrophotometers/ci7x00-family.
« nazaj
« nazaj na seznam